WIE WIJ ZIJN

Het ontstaan van dit festival verliep, zoals wel vaker, in een café. Niet met straf bier na een avond barhangen, maar heel beschaafd (of: saai) op een zaterdagochtend met een kopje thee. De plannen waren er echter niet minder om. Initiatiefnemer Ramon vroeg zijn muzikale maat Hein om mee te denken om zijn 50e verjaardag op te waarderen naar iets speciaals, en Justus voor technische ondersteuning hoe zoiets van de grond te krijgen.

Dat werd dus het VAN HIER Festival.

Tinus werd benaderd voor goede tips en adviezen. Hij heeft een knapzak vol aan ervaring. En zo is het kernteam compleet.

De inspiratie voor de naam van het festival komt van de documentaire en het liedje Van Hier van Hein. Over wat het betekent ‘oew eigen thuis te vuule’. Het festival is dan ook bedoeld voor iedereen met een hart voor lokale muziek, streektaal en dans.

Hein Augustijn

Hein groeide op in de Brabantse Kempen, studeerde in Utrecht en trok vervolgens met zijn gitaar de wereld in. Met een zacht-melancholische blik zingt hij in een combinatie van zijn streektaal met muziek van over de hele wereld, gewoon in zijn eigen Brabants. Dat doet hij solo, met Vandiekomsa en met Brabomundo. En nu is hij dus ook nog festival-organisator.

Ramon de Louw

Geboren in Geldrop, en droog geworden achter zijn oren in Tilburg. Dat doet iets met je dialect. Ramon begon met liedjes schrijven over kiepen, op sjaanternel gaan of de eeuwige twijfel. En dat meestal in zijn eigen zuidelijk dommellands, of, als uitstap, in schôôn Tilburgs. In Vandiekomsa kan hij zijn eier goed kwijt. De liefde voor aanstekelijke Brabantse folk hoopt hij op iedereen over te brengen. Een festival organiseren is dan natuurlijk een logische stap. Waarom niet iets nieuws proberen als je de 50 mag aantikken?

Justus Janssen

Als technische en organisatorische duizendpoot was Justus al een van de motoren achter het befaamde Folkwoods-festival en Parkfest. Het organiseren van een folkfeest kun je aan hem overlaten. Op het VAN HIER Festival zal Justus, met mijn crew aan technici en netwerk van vrijwilligers er voor zorgen dat iedereen van de mooie klanken kan genieten.

Tinus Kanters

Zeg je festival, dan zeg je Tinus. Dat is al zo sinds Nederland, en ver daarbuiten, kennis maakte met het grote Dynamo Open Air Festival in de jaren ’90. Zijn ervaring zette hij daarna in om ook van Folkwoods en Parkfest prachtige de evenementen te maken die bij iedere muziekliefhebber de nodige weemoed oproepen. Van logistiek tot promotie, Tinus weet hoe je de zaken moet aanpakken, en wie je daarvoor moet hebben. Een perfecte aanvulling op de andere bevlogen folkies uit het kernteam.